latinica  ћирилица
04/10/2017 |  15:48 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Акцизе су обавезе бх. нивоа; Засједа Фискални савјет (ФОТО)

Након заједничке сједнице влада Републике Српске у ФБиХ, у Сарајеву је почела сједница Фискалног савјета БиХ.
Цвијановић - Новалић - Фото: klix.ba
Цвијановић - НовалићФото: klix.ba

Сједницом предсједава предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић, а присуствују премијери Републике Српске Жељка Цвијановић и ФБиХ Фадил Новалић, министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда, министар финансија Српске Зоран Тегелтија и министар финансија ФБиХ Јелка Миличевић.

Дневни ред данашње сједнице није саопштен.

Премијерка Републике Српске нагласила је да је став Владе Српске позната када је ријеч о акцизама, и додала, да нема потребе да се указује како средства неће бити кориштена намјенски, јер су она увијек намјенски кориштена.

Цвијановић и Новалић пред сједницу Фискалног савјета

Навела је да је брине да се политичари често не придржавају договорених процедура, те да је њима неприхватљиво да добијају изненадне приједлоге. Нагласила је да брани став да сви треба да се понашају одговорно и да се морају уважити ставови премијера ентитета. Како је истакла, више неће коментарисати акцизе, јер је то обавеза бх. нивоа.

- Не постоји јединствен став, не зна се ко шта предлаже. Ми се држимо ранијег приједлога - рекла је Цвијановићева.

Заједничка сједница Влада Републике Српске и Влада БиХ

Она истиче да више није битно да ли је неко за акцизе, јер су проблематичне процедуре и упућивање нових приједлога те питање да ли постоји већина која ће изгласати повећање акциза.

Новалић је казао да су грађанима потребне акцизе и да се оне доносе на бх. нивоу. Како каже, Влада ФБиХ је за акцизе и новац ће усмјеравати само у путеве и аутопутеве.