latinica  ћирилица
04/10/2017 |  16:02 | Аутор: РТРС

Разбијена међународна нарко-банда у Аустрији и Њемачкој

Српска полиција у сарадњи са аустријским колегама разбила је међународну нарко-банду, која је производила наркотике у Србији или их допремала из Албаније и са територије Косова и Метохије, а продавала у Аустрији и Њемачкој.
Аустријска полиција (Фото: epa/Kerstin Joensson) -
Аустријска полиција (Фото: epa/Kerstin Joensson)

У акцији су заплијењена 64 килограма марихуане, откривене су двије лабораторије и ухапшене 22 особе, преносе београдски медији.

Шеф канцеларије за борбу против организованог криминала у Савезној криминалистичкој служби Андреас Холцер похвалио је на конференцији за новинаре у Бечу сарадњу са српском полицијом и истакао да је Србија већ годинама један од најважнијих партнера криминалистичке полиције Аустрије на западном Балкану.

Холцер је навео да је специфичност ове банде што је поликриминално дјеловала, односно није се бавила само једном врстом криминала "шверцом наркотика", већ и другим кривичним дјелима.

Начелник Одјељења за сузбијање кријумчарења наркотика при Служби за борбу против организованог криминала Министарства унутрашњих послова Србије Горан Папић објаснио је да је истрага покренута 1. априла прошле године.

"Над осумњиченим лицима спроведене су специјалне истражне методе, а организовану криминалну банду водила су два српска држављана", навео је Папић.

Он је додао да се радило о групи, која се састојала од два крака, која су користила исте курире, те да је један од курира "пао" у Бечу 8. марта ове године, када је покушао да прода наркотике иследнику на тајном задатку.

Извор: Срна