latinica  ћирилица
04/10/2017 |  17:12 ⇒ 18:50 | Аутор: РТРС

Намјере Владе сметају онима који желе зло Српској и Србији

Министарство финансија Републике Српске сматра да ПДП данашњим саопштењем жели бацити љагу на намјере Владе Српске, које могу сметати само онима који желе зло интересима Српске и Србије.
Министарство финансија Републике Српске - Фото: илустрација
Министарство финансија Републике СрпскеФото: илустрација

"ПДП се упушта у причу о трошењу јавних средстава, заборављајући ко је продао банку за једну марку, ко тренутно врши власт на нивоу БиХ и троши народна средства путујући по бијелом свијету представљајући Републику Српску у најгорем свијетлу, борећи се против интереса својих суграђана и за блокирање развојних пројеката намијењених грађанима Српске", речено је Срни у Министарству финансија.

У Министарству финансија напомињу да ПДП, позивајући се наводно на интерес грађана, заборавља да је у готово свака локална заједница у Републици Српској имала користи од приватизације Телекома, да се захваљујући добрим плановима Владе развој Републике Српске наставља, да се граде образовне установе, болнице и путеви.

"Управо ПДП скреће пажњу са чињенице да су без аргумената оптужили и Министарство финансија и министра финансија и све буџетске кориснике за лажирање ревизорских података, покушавајући да јавност обману већ излизаним лажима и изношењем неистина", истичу у ресорном министарству.

Регионално повезивање са Србијом, било да је у питању излазак на финансијско тржиште региона или пројекат приватизације Телекома, може сметати само онима који желе зло интересима Републике Српске и Србије, закључују у Министарству финансија.

Партија демократског прогреса саопштила је да је невјероватно да министар финансија Српске Зоран Тегелтија као успјех представља ново задуживање Српске у износу од 50 милиона КМ.

Извор: СРНА