latinica  ћирилица
04/10/2017 |  17:38 ⇒ 18:17 | Аутор: РТРС

Усаглашен буџет БиХ од 950 милиона КМ

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је на данашњој сједници Фискалног савјета БиХ усаглашен буџет БиХ за наредну годину и да ће он остати на истом нивоу од 950 милиона КМ, од чега ће 750 бити финансирано из индиректних пореза.
Фискални савјет БиХ (АРХИВ) - Фото: СРНА
Фискални савјет БиХ (АРХИВ)Фото: СРНА

Цвијановићева је новинарима, након сједнице Фискалног савјета БиХ у Сарајеву, рекла да је једна од тема данашње сједнице био и глобални фискални оквир и да ће та средства остати на досадашњем нивоу, односно неће бити повећања.

"У овом случају треба говорити о реалним стварима, принципијелно да ли су потребна та средства, односно повећање које је тражено. Ако желимо да будемо озбиљни и ако желимо да будемо у аранжману са Међународним монетарним фондом /ММФ/, а не морамо ако нећемо, онда треба да пратимо њихова упутства", додала је Цвијановићева.

Цвијановићева је навела да је изнијела и лични став да нема ништа против тога да се било коме повећају плате, али да је за тако нешто потребно обезбиједити сагласност ММФ-а.

На сједници је усвојен Глобални фискални оквир са пет гласова за и једним уздржан. Уздржан је био предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић.

Извор: РТРС, СРНА