latinica  ћирилица
04/10/2017 |  18:37 ⇒ 05/10/2017 | 08:45 | Аутор: РТРС

И општина Источна Илиџа била широке руке према БН-у (ВИДЕО)

Да је и општина Источна Илиџа била широке руке према приватним медијима, потврђују и уговори о медијском праћењу између ове општине и БН телевизије, још од 2012. године.
Источна Илиџа - приватни медији - Фото: РТРС
Источна Илиџа - приватни медијиФото: РТРС

Начелник Маринко Божовић тврди да је до ове године БН-у плаћено 100 хиљада марака, а да је у 2017, због рационализације потрошње, склопљен уговор од седам хиљада марака. Демантују га из одборничког клуба СНСД-а, јер је кажу уговорено финасирање за полугодишњи период.

Ако су поједини фаворизовани, зашто би други медији пратили догађаје у Источној Илиџи, питају у СНСД-у. Исто питање постављају и становници Источне Илиџе.

У протеклих пет година, како тврди начелник Божовић, за медијско праћење БН-у, из буџета су издвојили 100 хиљада марака, у просјеку, годишње 20 хиљада. Не наглашавајући да је ријеч о полугодишњем уговору, истиче, због мјера штедње ове године издвојили су седам хиљада.

Да ли ће општински начелник платити БН-у медијско праћење и за преостали полугодишњи период, не знају у Клубу одборника СНСД-а, јер је ријеч о директном уговору, без тендерске процедуре. Одборница СНСД у СО Источна Илиџа Милица Ристовић, тврди да по сриједи нису никакве уштеде.

"Не ради се ту о мјерама штедње, него је напросто новац подијељен између БН и једног медијског портала. Није ми јасно зашто други медији долазе да нас прате, један фаборизован - истакла је замјеница предсједавајућег Клуба одборника СНСД-а у СО И. Илиџа Милица Ристовић.

Уз БН телевизију, ова општина фаворизује и инфо портал Катера, којем за објављивање сервисних информација годишње плаћа 4.980 марака. Док фаворизовани добијају новац јавна градска РТВ Источно Сарајево је пред нестанком, управо због маћехинског односа оснивача, Града и општина Источног Сарајева.