latinica  ћирилица
04/10/2017 |  19:05 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Институције из Сарајева за сваки неуспјех оптужују Српску

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Сарајеву да је страшно фрустрира то да је за сваки неуспјех дежурна адреса Република Српска, што, нажалост, долази из сарајевских институција.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"Кад смо на почетку договарали аранжман са ММФ-ом сви су причали да је проблем само Република Српска и Банка Српске, па да нам се смијеши кандидатура у ЕУ, а да је само проблем Српска. На крају се испоставило да Република Српска, уопште, није проблем ни за једну од тих ствари", изјавила је Цвијановићева новинарима након сједнице Фискалног савјета БиХ.

Према њеним ријечима, Република Српска је оптужена да кочи и када прошли пут није дошло до повећања глобалног фискалног оквира, а да нико није питао шта су разлози.

"Не можете млатити празну сламу. Не можете ММФ-у причати једну причу, преузимати на себе обавезе, а онда не извршавати те своје обавезе. Ако је све на причи и обећању могу и ја ходати по свијету и обећавати шта хоћу", рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, имамо избор или смо са ММФ-ом или нисмо, јер ако смо са ММФ-ом треба онда да се у складу са тим и понашамо.

Она је нагласила да неће да се играју игре,"да прибјегавамо неким испразним триковима и да за сваки свој неуспјех оптужимо неког другог".

"Немам времена за политичке игре. Имам паметнија посла, спремамо буџет Републике Српске. Треба да донесемо закон да незапослене породиље почну од сљедеће године да добијају 405 КМ. То имплицитно значи да ће се повећати минимална плата. Много тога смо ми закотрљали да бих ја сада губила вријеме", изјавила је Цвијановићева.

Извор: СРНА