X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
04/10/2017 |  20:25 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Приштина одлаже захтјев за чланство Косова у Унеску

Косовско министарство спољних послова саопштило је да одлаже захтев за чланство Косова у Унеску, наводећи да се ради о "прагматичном одлагању", уз координацију са утицајним земљама запада.
Унеско - Фото: AP
УнескоФото: AP

"Прагматично одлагање чланства Косова у Интерполу и Унеску се ослања на блиску координацију са САД и другим земљама Квинте", наводи се у саопштењу министарства којим руководи Беџет Пацоли.

Са друге стране министарство обавјештава јавност да је процес учлањења Косова у регионалним, континенталним и свјетским организацијама, односно УН, јесте и остаје примарни циљ.

Наводи се да се Косово до сада придружило више од шездесет регионалних, континенталних и глобалних организација и да је свака акција, пријава, процедура за чланство била у потпуности и блиско координисана са "стратешким и историјским савезницима Косова, односно Сједињеним Америчким Државама и Европском унијом".

У објашњењу одлагања захтјева за чланство у Унеску, из Министарства спољних послова наглашавају да косовска влада и министарство спољних послова "дјелују на координиран начин, одговорно и у одбрани националних интереса Косова".

Извор: РТС