latinica  ћирилица
05/10/2017 |  07:55 | Аутор: РТРС

Редовно одвијање саобраћаја

На већини путева у Републици Српској јутрос се саобраћај одвија редовно, а магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због санације тунела "Каловита брда" на дионици магистралног пута Љубогошта- Пале саобраћај је у тунелу потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Бијељина-Главичице саобраћај је обустављен за сва возила због изградње канализационе мреже. Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

Још трају радови на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова због чега су на снази обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

На регионалном путу Површнице-Лопаре због санације клизишта саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати тако што ће бити обустављан 30 минута и пропуштан 10 минута.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја, од пет до 15 минута од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ на дионицама у котлинама и уз ријечне токове видљивост је смањена због магле, а на тим дионицама и коловоз је влажан и клизав.

На магистралном путу Ливно-Шуица, на превоју Борова глава, неопходан је опрез због изласка дивљих коња на коловоз.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Стара Градишка сужен је коловоз због радова у Хрватској, па се на граничном прелазу Градишка/Стара Градишка може очекивати спорије одвијање саобраћаја.

Извор: СРНА