latinica  ћирилица
05/10/2017 |  08:07 | Аутор: РТРС

Нема доказа о тероризму у Лас Вегасу

Америчка полиција саопштила је да у овом тренутку нема доказа да је пуцњава у којој је у Лас Вегасу убијено 58 људи била акт тероризма.
Лас Вегас, пуцњава - Фото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA
Лас Вегас, пуцњаваФото: TANJUG, REUTERS, AFP, BETA

Специјалнеи агент Федералног истражног бироа /ФБИ/ Арон Роус изјавио је на конференцији за новинаре да су власти испитале дјевојку нападача Марилу Денли и да нико није приведен као осумњичени саучесник.

Денлијева је рекла да није знала шта планира њен "љубазни, брижни и тихи" партнер Стивен Педок, који је пуцао са 32. спрата хотела на посјетиоце концерта на отвореном у Лас Вегасу.

Она је изјавила да је шокирана "ужасним и неописивим насиљем" које је Педок починио.

Денлијева се добровољно вратила у Лос Анђелес из Филипина да би разговарала са агентима ФБИ, нешто више од двије седмице након што ју је Педок изненадио плаћањем путовања да би посјетила своју породицу.

Док је била у Филипинима, он јој је уплатио на рачун 100.000 долара и рекао да је то новац за куповину куће.

"Била сам захвална, али, искрено, бринула сам се да је то његов начин да раскине са мном. Никада ми није пало на памет да планира насиље против било кога", рекла је Денлијева.

Полиција је претходно саопштила да је Педок водио "тајновит живот" и да је можда планирао да побјегне са мјеста напада, а не да изврши самоубиство, као што је на крају урадио, пренио је Би-Би-Си.

Полицијаци су пронашли још екслозива у Педоковом аутомобилу у хотелу, заједно са око 1.600 метака. Истрагом је утврђено да се нападач коцкао у казину само неколико часова прије пуцњаве.

Извор: СРНА