X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
05/10/2017 |  08:21 | Аутор: РТРС

Данас одлука дисциплинске комисије против амбасадорке БиХ, Мирсаде Чолаковић

У Министарству иностраних послова БиХ данас ће бити објављена одлука, након дисциплинског поступка против амбасадора БиХ у Хагу Мирсаде Чолаковић коју министар иностраних послова Игор Црнадак терети за тежу повреду службене дужности.
Мирсада Чолаковић                 Извор: http://www.nezavisne.com -
Мирсада Чолаковић Извор: http://www.nezavisne.com

Чолаковићева, која је отворила коверат упућен тадашњем предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу из Међународног суда правде у Хагу, изјаснила се јуче да није крива, али је истакла да јој је бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао да спорну пошиљку и да му прочита њен сарџај, што је и учинила.

Она је током седмочасовне расправе рекла да би исто учинила и да ју је назвао предсједавајући Предсједништва Младен Иванић и тражио од ње исто.

Показујући комисији писма, која је добила 13. и 15. фебруара од Црнатка, она је рекла да јој је министар иностраних послова писаном инструкцијом 13. фебруара наредио да не смије имати никакву комуникацију ни кореспонденцију са Међународним судом правде у Хагу без одлуке Предсједништва БиХ, али је прећутала да се у тој инструкцији наводи да треба слиједити и налоге министра.

Дисциплински поступак покренут је по три тачке - непоступање по писаној инструкцији министра иностраних послова и недостављање писма примаоцу, отварање затворене поштанске пошиљке намијењене другом лицу /бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу/, те отварање затворене поштанске пошиљке намијењене другом лицу /тадашњем предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу/.

Извор: СРНА