latinica  ћирилица
05/10/2017 |  09:17 | Аутор: РТРС

Изетбеговићи тужили Додика

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, мораће на суду да докаже своје изјаве које се тичу бившег предсједника такозване Републике БиХ, Алије Изетбеговића за време Другог свјетског рата и рата у БиХ, наводи портал "Фактор".

Милорад Додик, је коментаришући почетак снимања серије о животу Алије Изетбеговића, 13. августа рекао да је Алија био "познат и виђен члан Ханџар дивизије у Другом свејтском рату", подсјећа Фактор.

"Ту је отац Бакира Изетбеговића долазио да види да ли је то мучење било довољно велико да би задовољило његову сујету", рекао је тада Додик, наводи портал.

Због ове изјаве су чланови породице Изетбеговић – Лејла Акшамија, Сабина Берберовић и Бакир Изетбеговић – посредством адвоката Дражена Зубака, Општинском суду у Сарајеву доставили су тужбу за клевету.

У оквиру одштетног захтева за накнаду нематеријалне штете, насљедници Алије Изетбеговића траже укупно 15.000 КМ, а од туженог траже да у Независним новинама, у којима су објављене спорне изјаве, о властитом трошку објави увод и изреку пресуде у року од 30 дана под пријетњом принудног извршења.

Извор: РТС