latinica  ћирилица
05/10/2017 |  10:11 | Аутор: РТРС

ПДП: Снимак потврђује да је Чубриловић позвао полицију у НСРС

Партија демократског прогреса објавила је данас снимак из Народне скупштине Републике Српске за који истиче да потврђује да су полицајци у ову институцију 13. септембра позвани према налогу предсједника парламента Српске Недељка Чубриловића.
ПДП -
ПДП

Ова партија наводи да снимак, у којем шеф полиције каже да су полицајци у зграду позвани према налогу предсједника Народне скупштине, демантује Чубриловића који је у одговору шефовима клубова посланика СДС-СРС, ПДП и НДП навео да није наредио улазак полиције у парламент.

ПДП сматра да је то у свакој демократској земљи довољан разлог да предсједник парламента одмах поднесе оставку.

Уз саопштење ПДП-а назначен је и линк на којем је могуће преузети снимак - httpс://wе.тл/ФqQоаи9оба​.

У одговору Чубриловића 3. октобра наводи се да он није наредио улазак полиције у парламент када је, због онемогућавања нормалног рада скупштине, према Пословнику, изречена мјера да из сале буду удаљени посланици који физички ометају рад.

Чубриловић је навео да се посебне мјере обезбјеђења, обим и начин вршења послова посебног обезбјеђења објеката и личности врше у складу са законом, безбједносном процјеном и правилима службе, те да за информације о овим мјерама и активностима треба да се обрате Министарству унутрашњих послова Српске.

Извор: СРНА