latinica  ћирилица
05/10/2017 |  10:50 | Аутор: РТРС

Ђиласу пријете хапшењем ако прихвати да буде кандидат опозиције

Бивши градоначелник и бивши предсједник Демократске странке Драган Ђилас добио је упозорење да ће бити ухапшен уколико прихвати да буде кандидат опозиције за првог човјека главног града на предстојећим београдским изборима, пише у данашњем издању лист Данас.
Драган Ђилас  (Фото:svevesti.com) -
Драган Ђилас (Фото:svevesti.com)

Како сазнаје тај лист од извора блиских бившем градоначелнику Београда, један од садашњих високих функционера београдске власти поручио је Ђиласу преко посредника, да ће, уколико прихвати кандидатуру, одмах послије избора бити "процесуиран" и да се већ "прикупљају материјали за ту операцију".

Ђилас је за Данас рекао да он тачно зна шта је и како радио док је био на функцији градоначелника Београда и да га не могу застрашити такве најаве, али "не сумња да су могуће разне намјештаљке".

Он је навео како се показало да је хапшење његових најближих сарадника из градске власти по доласку Српске напредне странке на власт заправо био покушај дискредитације поштених људи и да ће се једног дана открити ко је у све те радње и по чијем налогу био умијешан.

Данас пише и да Ђилас још није одлучио да ли ће бити кандидат опозиције за градоначелника на изборима у Београду јер је његов кључни услов за пристанак договор свих или бар велике већине опозиционих странака о изласку на једној листи.

Извор: Бета