X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
05/10/2017 |  11:24 ⇒ 11:28 | Аутор: РТРС

Дисцилинска комисија МИП - а БиХ: Чолаковићева није крива!

Дисциплинска комисија утврдила је данас да амбасадор БиХ у Хагу Мирсада Чолаковић није крива за повреду службене дужности за шта је теретио министар иностраних послова БиХ, Игор Црнадак.
Мирсада Чолаковић (Фото:nezavisne.com) -
Мирсада Чолаковић (Фото:nezavisne.com)

Предсједавајући Дисциплинске комисије Маринко Аврамовић рекао је да је комисија утврдила да Чолаковићева није крива ни по једној тачки пријаве по којој је покренут дисциплински поступак.

Министраство иностраних послова је 19. јула донијело одлуку о покретању дисциплинског поступка против Чолаковићеве, на приједлог министра иностраних послова Игора Црнатка. Проблем са Чолаковићевом је настао након што је тадашњи предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић саопштио да је отварано писмо, које му је упућено из Међународног суда правде у Хагу.

Писмо је Иванићу упућено посредством Амбасаде БиХ у Холандији, а у том тренутку на функцији амбасадора била је Чолаковићева.

Дисциплински поступак против Чолаковићеве покренут је по три тачке - непоступање по писаној инструкцији министра иностраних послова и недостављање писма примаоцу, отварање затворене поштанске пошиљке намијењене другом лицу /бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу/, те отварање затворене поштанске пошиљке намијењене другом лицу /тадашњем предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу/.

Извор: СРНА