latinica  ћирилица
05/10/2017 |  12:15 ⇒ 13:42 | Аутор: РТРС

У Приједору скупље услуге за одвоз смећа (ВИДЕО)

Наредни рачун за услуге одвоза смећа у Приједору биће скупљи до једне марке по домаћинству, поручују из предузећа "Комуналне услуге". Одлука о повећању цијена одвоза смећа за осам одсто донесена је на посљедњем засједању Градског парламента. Додатна средства, приједорско комунално предузеће утрошиће за отплату кредита и исплату купљене механизације.
Приједор - одвоз смећа - Фото: РТРС
Приједор - одвоз смећаФото: РТРС

Приједорчани су, већином, задовољни услугама локалног комуналног предузећа. Међутим, поскупљење услуга одвоза смећа не подржавају сви грађани.

Приједорско "Комунало предузеће" тражило је поскупљење цијене одвоза смећа од 14 одсто, а одборници локалног парламента прихватили су повећање од осам одсто.

"Ти рачуни ће бити мањи од једне марке јер у просјеку величина станова је негдје од 60 до 70 квадрата. Значи, то повећање ће се кретати од 0,50 фенинга до једне марке", рекао је Дујо Миланко, директор предузећа "Комуналне услуге" Приједор.

Захваљујући поскупљењу, приједорско "Комунално предузеће" мјесечно ће имати додатних 10.000 марака прихода, што ће бити утрошено за отплату кредита и исплату купљене механизације.

"То је због тога што нам идуће године доспијева кредит Свјетске банке на годишњем нивоу око 200.000 КМ које смо утрошили за уређење депоније и привођење санитарне депоније регионалног карактера. Ми смо у мају мјесецу набавили камион за одвоз смећа, гдје нам је мјесечна рата око 7.000 марака КМ", истакао је Миланко.

У приједорском "Комуналном предузећу" запослено је 160 радника.