latinica  ћирилица
05/10/2017 |  12:49 ⇒ 14:55 | Аутор: РТРС

Окончана драма у Теслићу (ФОТО)

Окончана је драма у Теслићу. Тридесетдвогодишњи мушкарцац из ове општине који је од јуче пријетио да ће извршити самоубиство, сишао је са дрвета у Градском парку.
Теслић: Мушкарац пријетио самоубиством (Фото: Фејсбук/Дневна доза Добоја) -
Теслић: Мушкарац пријетио самоубиством (Фото: Фејсбук/Дневна доза Добоја)

Полиција је јуче у 14.30 часова примили дојаву грађана да се непознати мушкарац попео на дрво у парку, пријетећи да ће се објесити.

Од тада је трајало преговарање, те је мушкарац данас са омчом око врата сишао са дрвета на којем је био, на висини од око 10 метара.

Након завршетка полицијског разговора, мушкарац ће бити збринут у Дому здравља Теслић ради пружања потребне медицинске помоћи, саопштено је из Полицијске управе Добој.

Мјесто покушаја самубиства у Теслићу (Фото: Фејсбук/Дневна доза Добоја)

На лицу мјеста били су припадници преговарачког тима Полицијске управе Добој, Полицијске станице Теслић, Центра за социјални рад и Центра за ментално здравље, те ватрогасци и Хитна помоћ.

Мјесто покушаја самубиства у Теслићу (Фото: Фејсбук/Дневна доза Добоја)

Према незваничним информацијама, ријеч је о Елдину Хорићу, кориснику Центра за социјални рад.

Замјеник начелника Полицијске управе Добој Ненад Стевановић оцијенио је да је полицијска акција одвраћања од самоубиства мушкарца из Теслића била врло хумана, али и тешка јер током двадесетдвочасне кризе он није износио никакве захтјеве, осим што је истицао незадовољство личним, породичним, политичким, економским и социјалним статусом. Стевановић је навео да је Е.Х. од раније познат полицији и да је регистрован као психички болесник.