latinica  ћирилица
05/10/2017 |  14:16 | Аутор: РТРС

У Градишци и Броду градња 47 станова за избјегле и расељене

У општинама Брод и Градишка почела је изградња двије стамбене зграде са 47 станова за смјештај избјеглих и расељених лица, а вриједност радова је 1.800.000 КМ, саопштено је из Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Изградња станова је дио потпројекта БХ-три Регионалног програма стамбеног збрињавања, а радови би требало да буду завршени крајем наредне године.

"У Градишци је планирана изградња 32 стамбене јединице, укупне вриједности 1.214.863 КМ, док ће у Броду бити изграђено 15 стамбених јединица вриједних 594.310 КМ", наведено је у саопштењу.

Министар за избјеглице и расељена лица Давор Чордаш нагласио је да ће станови бити кориштени према принципу непрофитног социјалног становања, те да ће свим становима изграђеним у оквиру потпројекта БХ-три управљати градови и општине на чијем подручју се налазе, и који ће бити и власници ових станова.

Чордаш је истакао да је у току припрема локације за изградњу зграде са 48 станова у Бањалуци, укупне вриједности 2.240.000 КМ.

У оквиру потпројекта БХ-три Регионалног програма стамбеног збрињавања биће изграђена 284 стана у девет градова и општина у Републици Српској - у Приједору, Фочи, Бањалуци, Броду, Градишци, Дервенти, Билећи, Власеници и Бијељини.

Потпројекат БХ-три односи се на станоградњу и намијењен је збрињавању најугроженијих категорија избјеглих и расељених лица, а вриједност изградње 284 стамбене јединице у Српској је око 13 милиона КМ.

Извор: СРНА