X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
05/10/2017 |  14:42 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Човић-Дол: У БиХ и ФБиХ нема парламентарне већине, а ни праве опозиције

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је да је данас предсједника Европске народне странке Џозефа Дола упознао са чињеницом да на нивоу БиХ и Федерације БиХ нема парламентарне већине, односно да је разграђена већина коју чине странке које се вежу за ЕНС као што су ХДЗ, ПДП, СДС, СДА и друге.
Чланови Предсједништва БиХ са Џозефом Долом - Фото: СРНА
Чланови Предсједништва БиХ са Џозефом ДоломФото: СРНА

"Што се тиче унутрашњих односа за нас је круцијално питање ријешити оно што је данас разградило парламентарну већину на нивоу ФБиХ и БиХ", изјавио је Човић новинарима након ручка чланова Предсједништва БиХ са Долом.

Он је подсјетио да су приједлог измјена закона о акцизама срушили СДС и ПДП, који су врло активна структура која чини и ЕНС и парламентарну већину на нивоу БиХ.

"Јасно сам рекао да ми данас немамо праве опозиције која би нас натјерала да радимо, а не да се бавимо изборима годину и по дана пред изборе", истакао је Човић.

Он је сигуран да ће БиХ у првом кварталу наредне године добити кандидатски статус у ЕУ ако у наредна два мјесеца буде завршена прича о акцизама и упитнику.

Човић сматра да БиХ може и да за два мјесеца активира МАП.

Он је додао да је "Дол веома забринут одласком људи, неуређеношћу БиХ, нефункционисањем правног и образовног система и другим стварима.

Извор: СРНА