X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
05/10/2017 |  16:22 ⇒ 20:24 | Аутор: РТРС

"Споменик Тепићу проблем, а терористи Баришићу није" (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас, коментаришући изјаве из Хрватске због подизања споменика мајору ЈНА Милану Тепићу, да проблем представља обијљежје човјеку који је дао свој живот за заклетву војсци, држави и застави, а није проблем правоснажном одлуком осуђени терориста Миро Баришић.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић рекао да су Тепић и војник Стојадин Мирковић дали заклетву југословенској војсци, застави, а не хрватском МУП-у који је тражио да се предају.

"Јесу ли то чињенице или нису, да ли сам нешто слагао или рекао истину. Што се сви плаше, тресу од страха да изговоре истину" упитао је Вучић и додао: "Човјек који је положио живот за заклетву и заставу је проблем, а није проблем правоснажном пресудом осуђени терориста какав је Баришић и то не од стране српског него шведског суда. А колико улица Миле Будака имате - нећу даље" рекао је Вучић.

Новинаре је интересовало и да ли ће Србија неком декларацијом или другим актом одговорити на закон о ветеранима који је у процедури у Сабору на шта је предсједник Републике Србије рекао да нећемо да доносимо никакве законе и акте зато што бисмо "некоме тјерали контру". Понашаћемо се у складу са интересима Србије и штитићемо их на најбољи начин, поручио је Вучић.

Упитан је и како гледа на појављивање Веселина Шљиванчанина непосредно пред свечаност отварања нове фабрике у Руми, на шта је шеф српске државе рекао да га је видио испред капије. "Слободан је човјек, издржао је своју казну. Шта бисте, да га ухапсите, убијете - јел вам се обраћао нешто, мијешао у нешто, сметао, нападао...Шта бисте да га вежемо у окове, убијемо...шта да урадимо", казао је Вучић.

Навео је и да је Шљиванчанин одслужио казну, да не жели да улази у правну природу Трибунала, али да у "таквом трибуналу" одслужио оно што су одредили и запитао "шта још очекујете да треба уради и он и сви ми. Зато ће Готовина да буде предсједник ако некоме затреба, али је проблем што ће неко да стоји на пет километара од некога", истакао је Вучић.

Извор: Танјуг