latinica  ћирилица
05/10/2017 |  17:36 | Аутор: РТРС

Кришто: Измјена Изборног закона БиХ тренутно најбитније питање

Измјена Изборног закона БиХ тренутно је најбитније питање које се мора ријешити, изјавила је предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто током сусрета са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим.
Борјана Кришто - Фото: РТРС
Борјана КриштоФото: РТРС

Кришто је амбасадора Иванцова упознала о функционирању Представничког дома Парламентане скупштине БиХ.

На почетку састанка Иванцов је Борјани Кришто уручио позивно писмо предсједника Државне думе Федералне Скупштине Руске Федерације Вјачеслава Володина за учешће на међународној парламентарној конференцији УН која ће бити одржана у Москви 4. децембра 2017, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Кришто и Иванцов су разговарали о сарадњи између парламената двије земље, те о питањима која се односе на унутрашњу политику БиХ с посебним нагласком на реформу изборног законодавства у БиХ.

Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ је нагласила да су поједине одредбе Изборног закона БиХ, одлуком Уставног суда стављене ван снаге, те да би нерјешавање тог проблема водило БиХ у стање још дубље кризе.

Амбасадор Иванцов се сагласио да се питање измјена Изборног закона БиХ треба ријешити дијалогом и да сви актери требају понудити конкретна рјешења у складу са одлукама Уставног суда БиХ.

На крају састанка Кришто и Иванцов су изразили спремност за наставак конструктивне сарадње и дијалога.

Извор: СРНА