latinica  ћирилица
05/10/2017 |  17:36 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Расуло у Аустрији – играчи устали против Савеза!

Атмосфера у табору репрезентације Аустрије, пред дуел са Србијом у квалификацијама за Мундијал, нарушена је и екипа је у великом проблему.

Унутар аустријске селекције влада лоша атмосфера због несугласица између фудбалера и челника Савеза због најављеног одласка селектора Марсела Колера.

Аустријски савез одлучио је да се растане са Колером на крају ових неуспјешних квалификација, што се није допало играчима као што су Марко Арнаутовић и Марк Јанко који су јавно критиковали челнике, а сада им се придружио и капитен Јулијан Баумгартлингер.

"Подржавам Арнаутовића који је критиковао Савез, али сада је битно да се сконцентришемо на меч са Србијом. Комуникација између Савеза и играча није добра, информације цуре са друге стране и то отежава ситуацију. Рекли смо све предсједнику Савеза, мислимо да смјена Колера није рјешење", рекао је Баумгартлингер алудирајући да су фудбалери о смјени селектора сазнали из медија.

Селектор Марсел Колер не сматра да је његова селекција ослабљена због отказа шесторице фудбалера из разних разлога, међу којима су кључни Давид Алаба, Марсел Забицер, Себастијан Предл и други, али се Марко Арнаутовић опоравио од прехладе.

"Много играча жели да се докаже, играћемо пред пуним стадионом и то ме радује на мом опроштају у Бечу. Фудбалери морају да покажу да ситуација неће утицати на њих, неопходно је да буду концентрисани", навео је Колер.

Он веома цијени репрезентацију Србије која би побједом у Бечу обезбиједила мјесто на Мундијалу у Русији.

"Србија користи све своје шансе, на корак су од пласмана, али вјерујем у добар резултат ако будемо одиграли као што знамо", закључио је Колер.

Утакмица између Аустрије и Србије на програму је у петак од 20.45 на стадиону "Ернст Хапел".

Фудбалски савез Аустрије саопштио је да је досад продато 40.000 улазница за сутрашњу утакмицу, а оцијењено је да су највећи дио карата купили навијачи селекције Србије.

Извор: Танјуг