latinica  ћирилица
05/10/2017 |  18:17 | Аутор: РТРС

Петровић: Тешко здравствено стање генерала Дикића

Тешко је здравствено стање генерала Братислава Дикића, који је оптужен за државни удар у Црној Гори за вријеме октобарских избора прошле године, и прогноза је неизвјесна, рекао је његов адвокат Милан Петровић.
Братислав Дикић (Фото:  E-Stock/P. Jovanović) -
Братислав Дикић (Фото: E-Stock/P. Jovanović)

Петровић очекује брзу и хитну реакцију Владе Србије и надлежних институција у Србији како би се оптуженим у афери "државни удар" обезбиједиле гаранције.

Адвокат каже да је јутрос посјетио Дикића, који је оперисан у Клиничком центру у Подгорици и, према ријечима љекара, операција је протекла уредно и налази се у стабилном стању.

"Надамо се најбољем, али према неким резултатима изгледа да је болест заиста отишла и да је до рецидива карцинома опет дошло", истакао је Петровић за подгорички портал ИН4С.

Он је навео да се чека хистопатолошка анализа резултата ткива које је одстрањено током операције и тада ће се знати исход, односно протокол, на основу кога ће бити настављено њеново лечење, укључујући хемотерапију и зрачење.

Упркос гаранцијама Министарства правде Србије, Дикић није пуштен на лијечење.

"Својевремено смо упутили захтев Министарству правде, одељењу за међународну правну помоћ и добили од њих одговор да је Министарство правде Србије спремно да, у складу са уговором који постоји између Црне Горе и Србије, поступи у потпуности по уговору у случају да Братислав Дикић и други оптужени буду пуштени ради лечења на слободу, и да ће у случају да се не одазову позиву суда Министарство правде поступити у свему по уговору на захтев Црне Горе и та лица испоручити", каже Петровић.

Он истиче да то није било довољно за органе Црне Горе, Тужилаштво и Суд, тако да су они су до сада одбијали све захтјеве.

Извор: СРНА