latinica  ћирилица
05/10/2017 |  22:09 | Аутор: РТРС

Директор ФСБ: Русија се није мијешала у америчке изборе

Русија се није мијешала у изборе за предсједника САД, као ни у послове других суверених држава, изјавио је Александар Бортњиков, директор Федералне службе безбједности Русије ,након састанка шефова обав,ештајних служби страних земаља-партнера ФСБ.
ФСБ (Фото: Sputnik/Евгений Одиноков) -
ФСБ (Фото: Sputnik/Евгений Одиноков)

Бортњиков је потврдио да је контактирао са бившим директором ЦИА о наводном мијешању Русије у америчке предсједничке изборе.

- Разговарао сам са њим и, осим других питања, Џон Бренан покренуо је и то питање. Али оно је покренуто са становишта верзије, као претпоставка. Наш став је недвосмислен: у оно што се дешавало или се дешава на територији САД или других држава, Русија се никад није мијешала, не мијеша се и неће се мијешати у послове суверених држава - нагласио је он.

Он је додао да је "то наш приступ: да помажемо, али да се не мијешамо". Каже и да нису прекидани "наши контакти са нашим америчким партнерима, упркос постојећим проблемима".

- Постоје директни контакти између руководилаца обавјештајних служби, првенствено са ЦИА. Они се односе не само на сиријско питање, већ и на питање борбе против тероризма уопште - рекао је директор ФСБ.

- Постоји правило да помажемо једни другима у случају да постоје информације које указују на могуће пријетње. Тај принцип поштујемо и ми и Американци - нагласио је Бортњиков.

У Краснодару јсу јуче и данас разговарали директори обавјештајних служби, агенција за безбједност и за спровођење закона страних земаља-партнера ФСБ Русије. На међународном састанку учествовали су представници 117 делегација из 76 земаља, као и представници УН, ЕУ, ШОС и ЗНД.

Извор: Спутњик