latinica  ћирилица
05/10/2017 |  22:26 | Аутор: РТРС

Муслин и Ивановић: Дошли смо да побиједимо

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин и капитен Бранислав Ивановић поручили су да су дошли у Беч да побиједе Аустрију и обезбиједе директан пласман на Мундијал у Русији, али да су свјесни да је пред екипом изузетно тежак задатак.
Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин - Фото: РТС
Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб МуслинФото: РТС

- Као и обично, дошли смо да побиједимо, јер су нам бодови потребни за пласман на Мундијал. Знам да је то лакше рећи него урадити, поготово јер је ривал веома квалитетан и на старту квалификација мислио сам да је Аустрија први фаворит у групи. Знам да ће бити тешко сутра, упркос кадровским проблемима домаћина, али вјерујем мојим момцима и знам да ће одиграти одлично кад то треба - рекао је Муслин на конференцији за медије и позвао навијаче Србије, којих ће бити у великом броју, да навијају спортски, да буде лијепа и коректна утакмица и нека бољи побиједи.

Капитен Ивановић је рекао да нема много тога да дода на селекторове ријечи.

- Што се мене и екипе тиче, физички смо спремни, имамо пар мањих проблема, али играчи који изађу на терен биће 100 одсто мотивисани и једва чекамо да утакмица почне - истакао је Ивановић и додао да, без обзира на то која тројица штопера буду у задњој линији, све ће бити у најбољем реду.

Муслин је поновио да проблеми Аустријанаца могу да буду мач са двије оштрице.

- То с једне стране може да буде предност јер играчи који добију шансу имаће много мотива да се докажу. Не рачунамо на ослабљеност Аустрије, већ на наш квалитет - навео је Муслин и открио да ће одлуку о наступу Филипа Костића донијети послије тренинга.

Муслин је на питање аустријских новинара да ли би Марко Арнаутовић и Александар Драговић имали мјеста у садашњем тиму Србије, рекао да су у питању одлични играчи и да би добро дошли сваком тиму.

Извор: РТС