latinica  ћирилица
06/10/2017 |  11:50 ⇒ 13:32 | Аутор: РТРС

Опозиција у Српској поднијела пријаву против директора "Службеног гласника"

Лидери СДС-а, НДП-а и ПДП-а Вукота Говедарица, Драган Чавић и Бранислав Бореновић поднијели су данас Окружном јавном тужилаштву кривичну пријаву против директора "Службеног гласника Републике Српске" Драгана Веселиновића због необјављивања одлука Народне скупштине Српске.
Опозиција прес - Фото: РТРС
Опозиција пресФото: РТРС

Ријеч је о одлуци Народне скупштине о одржавању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, као и одлуци која се односи на састав Комисије за спровођење референдума.

Чавић је рекао да су уз пријаву, доставили 10 аката који доказују тврдњу опозиције и основану сумњу да је ријеч о почињеном кривичном дјелу због свјесног необјављивања у `Службеном гласнику` одлуке Народне скупштине чиме је,како је рекао Чавић, дерогирана уставна улога ове институције.

Говедарица је нагласио да ће Веселиновић морати да објасни због чега двије године нису објављиване одлуке и да ли је ријеч о политичком притиску.

Бореновић сматра да је сада велика одговорност на тужилаштву, са којим, како каже, имају негативно искуство због раније поднијетих кривичних пријава.

Извор: СРНА