X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
06/10/2017 |  12:00 ⇒ 12:01 | Аутор: РТРС

Суд БиХ: Првостепена пресуда Орићу у наредни понедјељак

Првостепену пресуду команданту такозване Армије БиХ у Сребреници Насеру Орићу и припаднику те војске Сабахудину Мухићу, оптуженима за злочине над српским ратним заробљеницима на подручју Сребренице 1992. године, Суд БиХ ће објавити у понедјељак, 9. октобра у 9 часова, најављено је из Суда БиХ.
Насер Орић из ратних дана (photo: Sense-agency.com) -
Насер Орић из ратних дана (photo: Sense-agency.com)

Орић и Мухић оптужени су да су 1992. године у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљених Срба - Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.

Суђење у овом предмету почело је у јануару 2016. године, а након изношења завршних ријечи Тужилаштва БиХ 29. августа, окончано је изношењем завршних ријечи одбране 12. септембра.

Тужилац Мирослав Јањић рекао је током изношења завршне ријечи да је Тужилаштво, на основу доказа и исказа свједока, утврдило и доказало да су оптужени починили кривична дјела која су им стављена на терет.

Орићев бранилац Лејла Човић сматра да Тужилаштво није ништа успјело доказати, осим чињенице да је био оружани сукоб између такозване Армије БиХ и Војске Републике Српске, те Суду предложила да њен брањеник буде ослобођен.

Извор: СРНА