latinica  ћирилица
06/10/2017 |  12:12 ⇒ 13:11 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Законодавство у Српској је у служби народа

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је у Бањалуци да без обзира на комплексно законодавство у БиХ, ова институција у области правне науке ни у једном случају није направила грешку која би могла да кошта и Српску и њене грађане.
Предсједник НСРС Недељко Чубриловић на "Октобарским правничким данима" у Бањалуци - Фото: РТРС
Предсједник НСРС Недељко Чубриловић на "Октобарским правничким данима" у БањалуциФото: РТРС

Чубриловић, кој иучествује на "Октобарским правничким данима" нагласио да је пред Народном скупштином највише обавеза у области усклађивања закона са европским директивама и праксама, те да је ријеч о веома важним питањима.

"Влада, министарства и друге институције дају свој допринос овим задацима. Народна скупштина има стручне сараднике у овој области, на чији рад се ослањам и мислим да успијевамо изнаћи прави пут у свакој ситуацији", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци .

Чубриловић је нагласио да је традиционално годишње савјетовање правника у Српској значајно и за Народну скупштину, која црпи своју снагу и енерегију из оваквих скупова.

"Сви њихови закључци, препоруке и одлуке су дободошле свим институцијама у Српској, а поготово Народној скупштини. Јачањем оваквих скупова јачаће и институције Републике Српске", поручио је Чубриловић.

Вршилац дужности декана Правног факултета у Бањалуци Жељко Мирјанић истакао је да савјетовање правника окупља све водеће правнике, који се налазе на најважнијим функцијама у Републици Српској. Према његовим ријечима "Октобарски правнички дани" су веома значајни за развој науке и струке, а посебно су корисни младим колегама, који ће моћи да слушају излагања еминентних стручњака из Српске, БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске.

Стручно савјетовање "Октобарски правнички дани", које се одржава данас и сутра, организују Удружење правника Републике Српске и Правни факултет у Бањалуци.

Првог дана савјетовања планирана је промоција књиге "Бесједе-прилог афирмацији науке и умјетности", аутора академика Рајка Кузамовића, као и Правнички час посвећен угладном правнику Марку Арсовићу те Правничко вече за учеснике савјетовања.

Извор: СРНА