latinica  ћирилица
06/10/2017 |  12:17 | Аутор: РТРС

Пуштен Миле Радишић

Власник бањалучке фирме "Гранд траде" Миле Радишић изашао је јутрос из Казнено – поправног затвора Туњице у којем је служио трогодишњу затворску казну због малверзација акцијама "Медицинске електронике", сазнаје ЦАПИТАЛ.ба.
Миле Радишић - Фото: архив
Миле РадишићФото: архив

Одлуку у пуштању Радишића на слободу, на приједлог КПЗ Туњице, Комисија за условни отпуст донијела је на сједници одржаној 4. октобра. Осим Радишића, на условну слободу је данас пуштена још 21 осуђена особа. Укупно 22 захтјева за пријевремено пуштање на слободу Комисији су поднијело шест установа, а Комисија је једногласно донијела одлуку о прихватању свих захтјева.

Члан Комисије за условни отпуст и помоћник министра правде Републике Српске у Ресору за извршење кривичних санкција Перо Дуњић је истакао да је Миле Радишић, за њега, као и за Комисију, исти као и сви остали осуђеници и да су при одлуци само узимали у обзир да ли испуњава услове за пријевремено пуштање. Појаснио је да се условни отпуст даје осуђеницима за изузетно владање и понашање за вријеме издржавања казне. 

Радишићу, који је осуђен на три године, редовна затворкса казна истицала је 18. јула 2018. године.

Извор: Независне новине