latinica  ћирилица
06/10/2017 |  12:41 | Аутор: РТРС

Почело издавање потврда за регресирано гориво у Бијељини

У Бијељини је данас почело издавање потврда за кориштење регресираног горива, на шта је право остварио 3.891 пољопривредник, рекао је новинарима начелник градског Одјељења за пољопривреду Младен Савић.
Регресирано гориво - Фото: РТРС
Регресирано горивоФото: РТРС

Уз попуст од 60 фенинга по литру, ова мјера обезбјеђује пољопривредном произвођачу подстицај од 12 марака по хектару", рекао је Савић и најавио да ће издавање потврда за кориштење регресираног горива трајати до краја новембра.

Он је подсјетио да је мјерама Владе Републике Српске за ублажавање штете од суше количина регресираног горива за јесењу сјетву повећана са 100 на 120 литара по хектару.

Савић је рекао да је међу мјерама Владе и додатни подстицај пољопривредницима од 28 КМ по хектару, те позвао пољопривреднике да провјере рачуне на које им се доставља новац како се не би дешавало да су неактивни или нетачно наведени.

Навео је да Бијељина има 5.500 регистрованих пољопривредних газдинстава, а да право на подстицаје Владе Републике Српске остварује њих око 60 одсто, који су пријавили начин кориштења земљишта.

Извор: СРНА