latinica  ћирилица
06/10/2017 |  14:57 | Аутор: РТРС

Давидовић: Више пажње посветити дјеци са посебним потребама

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић изјавила је данас да је неопходно пронаћи системско рјешење да би се дјеца са посебним потребама брже и квалитетније укључила у друштвени живот.
Јасмина Давидовић, министарка породице, омладине и спорта РС - Фото: СРНА
Јасмина Давидовић, министарка породице, омладине и спорта РСФото: СРНА

"Тој најосјетљивијој дјеци треба посветити посебну пажњу и на томе доста ради и ово, као и министарства здравља, те просвјете и културе Српске", рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци, присуствујући завршној манифестацији Недјеље дјетета под називом "Заједничко дјетињство".

Она је подсјетила да је овогодишња Недјеља дјетета посвећена дјеци са сметњама у развоју, додајући да би посебну пажњу требало посвећивати и дјеци без родитељског старања и дјеци обољелих од ријетскх болести.

Давидовићева је рекла да се на свему до сада добро радило, али да увијек може боље и више, наводећи у том контексту да је прије пар дана у Источном Сарајеву одржан округли сто на којем су различита удружења родитеља изнијела добре приједлоге на основу којих се могу радити одређена системска рјешења.

Далила Бојић-Ролд, вршилац дужности директора бањалучког Центра за социјални рад, који је организатор завршне манифестације Недјеље дјетета, рекла је да ће једна од активност коју ће Центар наставити и у наредном периоду у сарадњи са УНИЦЕФ-ом бити везана за услуге савјетовања.

Она је истакла одличну сарадњу са партнерским организацијама које се баве давањем подршке дјеци са сметњама у развоју и здравој дјеци, што, како оцјењује, може дати допринос антисегрегацији и бољој инклузији дјеце са сметњама у развоју.

Ролдова је као примјер добре сарадње навела ову манифестацију у оквиру које су организоване креативне радионице за дјецу.

Извор: СРНА