latinica  ћирилица
06/10/2017 |  16:37 ⇒ 17:10 | Аутор: РТРС

Опозиција ће тражити разлог за опструкцију

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић сматра да ће опозиција у Српској тражити разлог за опструкцију и политички рат са републичким институцијама, а у фокусу ће бити парламент и Министарство унутрашњих послова.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"Нелогично је да се прво тражи да буду разматрани ревизорски извјештаји и интерпелација, а када се ово стави на дневни ред опозиција позива да се сједница не одржи, јер нема услова, што је невјероватно", рекао је Стевандић након сједнице скупштинског Колегијума.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у НСРС Радован Вишковић каже да ће скупштинска већина учинити све да сједнице највише законодавне институције буду одржаване до избора 2018. године.

"Нигдје нећемо бјежати и одржаваћемо сједнице у згради Народне скупштине. Стабилна је скупштинска већина која има 52 посланика", рекао је Вишковић.

Он каже да је спреман да разговара са опозицијом, али не по њиховим жељама, јер се баве замјеном теза.

Говорећи о разматрању ревизорских извјештаја, Вишковић је рекао да је све дефинисано чланом 11 Закона о главној ревизији, као и да ће бити покренута иницијатива да мандат главног ревизора траје пет, а не као до сада, седам година.

Шеф Клуба посланика ДНС-а у НСРС Споменка Стевановић рекла је да је јасно да ће опозиција наставити са опструкцијом рада Скупштине, што је ванинституционално.

Извор: СРНА