latinica  ћирилица
07/10/2017 |  08:28 ⇒ 11:15 | Аутор: РТРС

Снијег на планинама на истоку Српске успорава саобраћај

На путевима у вишима планинским предјелима у источним крајевима Републике Српске и Федерације БиХ има расквашеног снијега на коловозу због чега се саобраћај одвија успорено, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Снијег -
Снијег

На дионицама које пролазе кроз усјеке и преко планинских превоја учестали су одрони, а додатну опасност представљају и оштећења на коловозу која нису видљива због веће количине воде.

Из АМС упозоравају возаче на мјестимично јаке ударе вјетра у западним крајевима.

У току су радови на дионицама магистралног пута Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ и Брчко два /граница Републике Српске/Брчко дистрикт/ - Доња Буковица због чега долази до измјена у режиму саобраћаја.

У првој фази, која ће трајати до 31. октобра нема значајних измјена у одвијању саобраћаја, јер радови неће бити извођени на магистралном путу, па ће само доћи до успоравања саобраћаја.

У првој фази од 1. новембра до 30. априла саобраћај ће бити преусмјерен на обилазни пут са десне стране /из првца Брчког/.

Обустављен је саобраћај на магистралном путу Љубогошта-Пале у тунелу Каловита брда због његове санације, а возила се преусмјеравају на обилазницу у непосредној близини.

Саобраћај је обустављен и на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице кроз улице 27. марта и Српске војске у Бијељини, па се теретна возила преусмјеравају на обилазницу, а путничка возила на градске улице.

У току је реконструкција водоводне мреже на дијелу магистралног пута Невесење један-Невесиње два у градској зони, због чега је измијењен режим саобраћаја.

Због санације клизишта на регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионицама регионалних путева Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Због радова на хрватској страни, током дана могу се очекивати дужа задржавања на граничном прелазу Стара Градишка /Хрватска/ - Градишка /БиХ/.

Извор: СРНА