X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
07/10/2017 |  12:23 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Бијељина: "Магична лира" побједник "Чупаве бајке" (ВИДЕО)

Додјелом награда у Бијељини је завршен први Дјечји фестивал "Чупава бајка". На репертоару су биле четири представе: "Успавана љепотица" Агенције "Сцена" из Београда, "Магична лира"- "Чича Мичиног позоришта" из Београда, комад "Кафина цура фина" Позориштанца "Маслачак" из Бијељине и представа "Пустоловине Болета Комете" Невид театра из Бањалуке.
Бијељина: "Магична лира" побједник "Чупаве бајке" - Фото: РТРС
Бијељина: "Магична лира" побједник "Чупаве бајке"Фото: РТРС

Награда за најбољу представу додијељена је "Чича Мишином позоришту" из Београда за представу "Магична лира" која говори о љубави, пријатељству и правим вриједностима.

За улогу Грдане у "Успаваној љепитици" награда је додијељена Милени Ђорђевић. Ђорђевићева каже да су представе за дјецу много захтијевније од оних за одрасле.

- Представе за дјецу треба много кондиције. Морате бити у одличној физичкој форми, јер дјеца су таква- ако им не држите пажњу, јасно ће вам то ставити то до знања - каже она.

Специјална награда за оригиналност и фантазију припала је Невид театру из Бањалуке, а награда за најбољу реакцију публике представи "Кафина цура фина" Позориштанцета "Маслачак" из Бијељине.

Након "Дана комедије" који се у Бијељини одржавају 16 година и фестивала средњошколских представа "Удахни културу", Бијељина је добила и трећи позоришни фестивал "Чупава бајка" који је посвећен најмлађима.