latinica  ћирилица
07/10/2017 |  18:12 ⇒ 08/10/2017 | 10:39 | Аутор: РТРС

Градска управа у Бијељини издашна према БН телевизији (ВИДЕО)

Градска управа у Бијељини је за медијске услуге у промоцији свог рада у овој години планирала 170.000 марака, од чега највећи дио финансијског колача одлази БН ТВ.
Финансирање БН - Фото: РТРС
Финансирање БНФото: РТРС

У прошлој години, вјероватно због избора, били су издашнији, за медије је издвојено 220.000 марака и опет највише за БН ТВ.

Тако је годинама у том дијелу Републике Српске. За локалне медије у Бијељини новац који се издваја за БН ТВ је мисаона именица.

У питању су милионска средства у посљедњих 15 година.

Опозициони одборници истичу да је Градска управа у Бијељини посебно издашна према БН телевизији кад су буџетска средства у питању. Тврде – ионако велика средства се у изборној години знатно повећају за БН ТВ.

- Иако имамо локалних телевизија које се налазе на рубу егзистенције, већину тих тендера, послова добија БН ТВ. 160.000 марака је веома висок ниво средстава који је у току ове године по закљученим тендерским уговорима отишао БН ТВ, каже Драган Кнежевић, одборник СНСД.

У Градској управи кажу да су у прошлој години за медије издвојили 220.000 марака, а у овој 50.000 мање. Расподјела средстава, тврде, иде у складу са законском, тендерском процедуром.

- У овој години је планирано 170.000 марака за медијско промовисање, да га тако назовем у цјелини. Ове године је за БН дато 90.000 марака. Вјероватно ће до краја године бити и више, напомиње Славко Башић, начелник Одјељења за финансије Градске управе у Бијељини.

 

- Постоје потврде да и предузећа која су у надлежности града Бијељина издвајају висока средства за финансирање БН ТВ, поручује Кнежевић.

Бијељинска НТВ Арена у овој години није добила ни марку из градског буџета, каже власник те медијске куће Дарко Милошевић , и додаје да су тендерске процедуре фарса.

- Уговори су склапани углавном директном погодбом, без објављивања. Траје то годинама, а интензивирано је у посљедње три , четири године а повезано је са политичком опцијом која је изабрала један медиј преко кога ће да пласира неке своје идеје, наводи Милошевић.

- У прошлогодишњем буџету кабинет градоначелника имао је за информисање 200.000 марака , ми никада нисмо добили договор, иако смо тражили, коме су отишла та средства, истиче Кнежевић.

Упућени у збивања у Бијељини кажу да се понекад и на БН ТВ могу видјети прилози о неасфалтираним улицама или рупама на коловозу, обично у вријеме када касне исплате новца из градске управе за ту медијску кућу. Када новац легне на рачун БН телевизије, слике из Бијељине опет су у свијетлим бојама.