latinica  ћирилица
09/10/2017 |  08:19 ⇒ 08:30 | Аутор: РТРС

Декларација Дома народа о Пељешком мосту у Службеном листу

У Службеном листу БиХ објављена је декларација Дома народа Парламентарне скупштине БиХ у којој је наведено да та декларација, усвојена у Представничком дому којом се тражи обустављање изградње Пељешког моста, није став Парламентарне скупштине БиХ.
Пељешки мост - Фото: vecernji.hr
Пељешки мостФото: vecernji.hr

У Декларацији коју је потписао предсједавајући Дома народа Бариша Чолак пише да је чланом IV Устава БиХ прописано да  Парламентарну скупштину БиХ чине два дома: Дом народа и Представнички дом.

У Декларацији Дома народа наведено је да тај дом, не доводећи у питање право Представничког дома за доношење декларација и других аката, истиче да Декларација Представничког дома, усвојена на његовој сједници 7. и 13.9.2017, а која се односи на проблематику изградње Пељешког моста и нека друга питања о односима БиХ и Хрватске, као и односима БиХ и Европске уније, није разматрана и да Дом народа није није заузео став о њима.

Дом народа истиче да Декларација коју је усвојио Представнички дом, а без става Дома народа има значај само декларације Представничког дома, а не Парламентарне скупштине БиХ.

Дом народа ову декларацију доставља Предсједништву БиХ, Савјету министара БиХ, надлежним органима Хрватске и Европској унији, наводи се у Декларацији.

Извор: Агенције