latinica  ћирилица
09/10/2017 |  08:44 ⇒ 08:49 | Аутор: РТРС

У Шамцу почели Дани позоришта 2017

Извођењем представе "Портрет малигне ћелије" позоришта "Бранислав Нушић" из Шида, у Шамцу су почели четврти Дани позоришта 2017, који ће трајати пет дана.
Шамац - представа - Фото: СРНА
Шамац - представаФото: СРНА

Редитељ Милан Божић из шамачког позоришта "Бибац", које идуће године слави десет година постојања навео је да је циљ да манифестација окупи што више друштава и позоришта.

- Већ неколико година долазе позоришта из свих бивших југословенских република, а манифестацију нисмо одржали 2014. године због поплава - подсјетио је Божић.

Он је додао да ће се домаћини представити извођењем представе "Неки нови клинци", те да су аматери окупљени у позоришту захвални општини и спонзорима.

Говорећи о позоришту "Бранислав Нушић" из Шида редитељ Цвијетин Аничић рекао је да оно постоји 13 година, окупља 70 аматера, те да су представу "Малигна ћелија" извели више од 40 пута.

- Представа је настала прије три године у оквиру акције борбе против карцинома. Шест глумаца тумаче трауматичне ликове. Представа је урађена више као шок-терапија - навео је Аничић.

Љубитељима позоришне умјетности у Шамцу представиће се и Српско просвјетно и културно друштво Просвјета из Прњавора са дјечијом представом "Како насмијати принцезу", позориште Сцена из Новог Града представом "Страјило Грмечлија", те ДИС театар из Бањалуке са представом "8 дан".

Начелник Службе за друштвене дјелатности у општини Шамац Слободан Стојић синоћ је отварајући манифестацију рекао да ће општина и убудуће финансирати овакве догађаје.

- Желимо да наши становници ових пет дана уживају - рекао је Стојић.

Организатор "ана позоришта 2017 који се одржавају у Кино дворани је позориште "Бибац" из Шамца, генерални спонзор је општина, а манифестацију су подржали и други спонзори из ове општине.

Извор: СРНА