latinica  ћирилица
09/10/2017 |  18:44 | Аутор: РТРС

Бијељина: Уређење инфраструктуре за нове инвеститоре

У Индустријској зони два у Бијељини данас је свечано обиљежен завршетак изградње посљедњих 390 метара главне саобраћајнице за шта је уложено 220.000 КМ.
Сњежана Вујнић и Мићо Мићић - Фото: СРНА
Сњежана Вујнић и Мићо МићићФото: СРНА

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је Инвестиционо-развојној банци /ИРБ/ Републике Српске која је у овај пројекат уложила готово 100.000 КМ, док је из локалног буџета издвојено 120.000 КМ.

"Урадили смо много и наставићемо да улажемо у уређење Индустријске зоне да бисмо обезбиједили што боље услове садашњим и будућим инвеститорима, јер то је једини начин да се привреда развија и да новим запошљавањем задржимо младе људе на овим просторима", рекао је Мићић.

Директор ИРБ Снежана Вујнић рекла је новинарима да о успјешности овог пројекта, који је финансиран из Финансијског механизма који је успоставила Влада Републике Српске, говори чињеница да су од 35 плацева у Индустријској зони два продата 34 плаца.

Она очекује да ће то допринијети унапређењу пословног окружења у овом дијелу Српске и отварању нових радних мјеста.

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове у Бијељини Томица Стојановић рекао је на свечаности да је у уређење Индустријске зоне два до сада уложено 1,2 милиона КМ и да је за будуће инвеститоре обезбијеђена готово сва неопхподна инфраструктура.

Према његовим ријечима, главна саобраћајница која је данас завршена дуга је 1.100 метара и у њену изградњу уложено је 860.000 КМ.

Извор: Срна