latinica  ћирилица
09/10/2017 |  19:36 ⇒ 10/10/2017 | 08:33 | Аутор: РТРС

Стиже Ердоган, у Србији га чува 60 тјелохранитеља

Посјету турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана Србији прате изузетно јаке мјере безбједности, пише данас београдска штампа.
Реџеп Тајп Ердоган - Фото: архив
Реџеп Тајп ЕрдоганФото: архив

Председника Ердогана, који вечерас стиже у званичну дводневну посјету Србији, чуваће најмање 50 личних тјелохранитеља, пишу "Вечерње новости". У великој делегацији, која стиже у неколико авиона, осим 185 привредника, биће и осам турских министара, наводи лист.

Посјету високог госта из Анкаре пратиће невиђене мјере безбједности, које он ужива у матичној држави, пишу "Новости" и додају да ће, осим Ердогановог обезбјеђења, о сигурности сваког његовог корака у Србији додатно бринути и око 3.000 српских полицајаца.

"Српски телеграф" пише да ће о безбједности Ердогана бринути 60 "до зуба наоружаних Турака", преноси Танјуг. "Ријеч је о врхунским специјалцима који чине први прстен обезбјеђења. Они су дио личног Ердогановог обезбјеђења, буквално је немогуће проћи кроз њих", пише лист и додаје да је, поред тога, Анкара прије десетак дана послала тимове људи као претходницу који имају задатак да провјере све локације и трасе којима ће турски предсједник проћи.

"Турским специјалцима од велике помоћи биће и неколико хиљада српских колега. У овај посао биће укључени и САЈ, Жандармерија, Кобре, као и Управа за обезбјеђење МУП и редовни састав.

Извор: Б92