latinica  ћирилица
10/10/2017 |  08:17 ⇒ 08:32 | Аутор: РТРС

Ердоган допутовао у Београд

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган допутовао је у Београд, гдје га је на Аеродрому "Никола Тесла" свечано дочекао предсједник Србије Александар Вучић.
Вучић - Ердоган (фото:Tanjug, Dragan Kujundžić) -
Вучић - Ердоган (фото:Tanjug, Dragan Kujundžić)

Ердоган је допутовао синоћ и боравиће у дводневној посјети Србији, током које ће разговарати са највишим државним званичницима и учествовати на Српско-турском пословном форуму.

Београђане данас и сутра очекује саобраћајни хаос, пошто ће осим радова који су затворили поједине улице, посјета турског предсједника довести до колапса.

Процјене су да ће мјере безбједности бити веће него приликом Путиновог или Бајденовог доласка, али и да ће очекивани саобраћајни колапс "засјенити" онај који су руски и амерички званичник оставили за собом, пише Блиц.

Најављено је да ће око 3.000 полицајаца регулисати саобраћај. До промјена режима кретања возила вјероватно неће долазити, јер се очекују само повремено обустављање возила градског превоза, док колона не прође.

Поједини медији пренијели су да Ердоган са собом доводи и 50 личних тјелохранитеља и  око 200 привредника. 

Скоро је извјесно да ће турски лидер посјетити Калемегдан, гдје је турска агенција донирала 139.000 евра за обнављање објеката.

За сутра је планирано да Ердоган посјети Нови Пазар.

Извор: Агенције