latinica  ћирилица
10/10/2017 |  13:08 ⇒ 14:47 | Аутор: РТРС

У удесу тешко повријеђено десетогодишње дијете

Десетогодишње дијете тешко је повријеђено данас када га је у Бањалуци ударило теретно возило "мерцедес".
Мотике: Мјесто несреће - Фото: РТРС
Мотике: Мјесто несрећеФото: РТРС

Повријеђеном малољетном лицу чији су иницијали П.В. указана је љекарска помоћ у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Незгода се догодила у 11.30 часова у Улици краља Александра Првог Карађорђевића, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

У саопштењу се додаје да је у саобраћајној незгоди учествовало малољетно лице из Бањалуке као пјешак и теретно возило "мерцедес", којим је управљао Горан Шурлан /32/ из Бањалуке.

Дежурни тужилац обавио је увиђај са полицијским службеницима Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука и наредио предузимање потребних истражних радњи и мјера, као и вјештачења, ради расвјетљавања свих околности саобраћајне незгоде.

Десетогодишње дијете, које је данас тешко повријеђено су саобраћајној незгоди у Бањалуци, у коми је и прикључено на апарате за механичку вентилацију, саопштено је из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

У саопштењу је наведено да је пацијент В.П. у Клинику за анестезију и интензивно лијечење довезен у 11.50 часова са тешким тјелесним повредама и у полутрауматизованом стању.

Према ријечима дежурног љекара Донке Дилбер и главног дежурног љекара на Хирургији Озрена Кордића, у току је хируршко збрињавање пацијента, а све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су крајње неизвјесне и преурањене.

Извор: СРНА