latinica  ћирилица
10/10/2017 |  14:14 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Чубриловић - Грујичић: Отворити нова радна мјеста у реалном сектору (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и начелник општине Сребреница Младен Грујичић разговарали су о пројектима за отварање нових радних мјеста у реалном сектору и договорили да у наредних петнаестак дана у ову општину дође неколико министара да би се дефинисали услови реализације тих пројеката.
Сребреница - Чубриловић и Грујичић - Фото: СРНА
Сребреница - Чубриловић и ГрујичићФото: СРНА

Ријеч је о пројектима које је припремила ова локална заједница и намјерава да обезбиједи подршку за њихову реализацију.

Чубриловић је након састанка оцијенио да је руководство ове општине амбициозно и опредијељено за будућност и развој.

"Све институције Републике Српске стоје уз ово руководство и Сребреницу, која заслужује посебну пажњу, јер све оно што се дешавало треба да буде опомена, али и подстрек за бољу сарадњу, бржи развој и свјетлију будућност", поручио је Чубриловић.

Одговарајући на новинарско питање о јучерашњој пресуди Насеру Орићу, Чубриловић је рекао да она неће дати позитивне поруке, поготово у Подрињу, али да треба препустити судовима да раде свој посао.

"Ми треба да се бавимо конкретним пројектима који ће допринијети стварању боље будућности на овим просторима", оцијенио је он.

Начелник општине Сребреница Ненад Грујичић рекао је да је са предсједником Народне скупштине Српске Недељком Чубриловићем и његовим сарадницима разговарао о актуелним питањима и развоју Сребренице.

"Нама је важно да се реализују привредни пројекти и да економски статус буде на вишем нивоу, чиме ће се сва остала питања лакше рјешавати", додао је Грујичић.

Он је истакао да му је посебно значајно да му институције Републике Српске пружају пуну подршку као начелнику, али и грађанима Сребренице без обзира на њихову националност.

"Желимо да очувамо курс стабилности, међусобног повјерења, суживота и развоја у овој средини", поручио је Грујичић.

Он је оцијенио да сви у овој општини схватају да само заједнички рад, међусобно уважавање и изградња повјерења доносе стабилност и омогућавају развој и боље услове живота за све.

"Стварање тензија не одговара ни Србима, ни Бошњацима, јер то може да одбије инвеститоре који су заинтересовани да улажу и већ су присутни у Сребреници. Свјесни смо тежине живота и желимо да створимо боље услове за живот и останак становника на овом простору", каже Грујичић.

Он је рекао да се, без обзира на тешку прошлост која оптерећује ову средину, показало да се у Сребреници може живјети, да је то мирна средина и, иако је комплексна, може да служи као примјер другима да су заједнички живот и међунационална сарадња могући.

У посјети Сребреници са Чубриловићем био је и министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

Извор: СРНА