latinica  ћирилица
10/10/2017 |  14:39 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

Градоначелници дали подршку за трасу ауто-пута преко Бијељине

Градоначелници Бијељине Мићо Мићић, Брчко дистрикт Синиша Милић и Тузле Јасмин Имамовић, на састанку у Бијељини постигли су сагласност о изградњи ауто-пута Београд – Сарајево на траси која би повезала ова три града.
Бијељина: Мићић, Милић, Имамовић - састанак - Фото: СРНА
Бијељина: Мићић, Милић, Имамовић - састанакФото: СРНА

"Ако не рачунамо Сарајево, на овом подручју живи милион и по људи, тако да је развојни потенцијал изградње ауто-пута огроман", изјавио је након састанка градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Градонaчeлник Брчког Синиша Милић, подсјетио је да Брчко има једину међународну ријечну луку на подручју БиХ, за чију је обнову од Европске банке затражен кредит од 10 милиона евра.

"Дистрикт Брчко има интерес да буде повезан на мрежу ауто-путева, а тај интерeс не смије бити у супротности са интересима других, нити ометати раније почете пројекте", рекао је Милић.

Градоначелник Тузле Јасмин Имамовић рекао је да за жељену трасу ауто-пута која би укључила Бијељину, Брчко и Тузлу већ постоје бројни идејни и чак готови пројекти, као и огроман интерес милион и по грађана свих националности у овој регији да кроз бољу комуникацију остваре бољи живот и више радних мјеста на овом простору.

"Нећемо да ометамо евентуално неке друге замишљене правце, хоћемо да будемо јединствени, да примијенимо нашу просторно урбанистичку регулативу у најбољем интересу грађана и да будемо јединствени у намјери да заједнички нађемо инвеститора", истакао је он.

Имамовић је поручио да ће градоначелници Бијељине, Брчког и Тузле, ако и не успију да постану дио најављене изградње ауто-пута, заједнички наставити да траже инвеститора за боље саобраћајно увезивање у регији.