latinica  ћирилица
10/10/2017 |  15:16 | Аутор: РТРС

Вулин упутио телеграм саучешћа поводом страдања руских пилота

Министар одбране Србије Александар Вулин упутио је телеграм саучешћа руском колеги Сергеју Шојгуу поводом страдања посаде борбеног авиона "су-24" приликом полијетања на извршавање борбеног задатка.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"У име припадника Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име, примите изразе искреног саучешћа поводом несрећног случаја у којем је живот трагично изгубила посада борбеног авиона `су-24` приликом полетања на извршавање борбеног задатка", наводи се у телеграму.

Вулин додаје да Србија одаје пошту свим жртвама које Руска Федерација неизмјерно подноси у бескомпромисној борби против тероризма и других пријетњи, с циљем очувања мира и безбједности у свијету.

"Припадници Министарства одбране и Војске Србије саучествују у болу који се десио током овог несрећног случаја. Молим Вас да изразе нашег искреног саучешћа пренесете и породицама погинулих пилота", навео је Вулин.

Чланови посаде руског бомбардера "су-24" настрадали су данас када је авион склизнуо са писте приликом полијетања из ваздухоплавне базе Хмејмим у Сирији.

Извор: СРНА