latinica  ћирилица
11/10/2017 |  08:29 | Аутор: РТРС

Јутарња магла смањује видљивост

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија несметано, а у котлинама и дуж ријечних токова, као и на планинским превојима, мјестимично магла смањује видљивост.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Од данас до суботе, 14. октобра, на релацији насеље Подгора /Бањалука/- каменолом Љубачево у два наврата биће извршен вангабаритни превоз, па је потребна опрезнија вожња и поштивање овлаштених лица из пратње, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У тунелу Каловита брда на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале саобраћај је због санационих радова потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

На ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој с циљем безбједности успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже на дијелу магистралног пута Невесење један - Невесиње два, у градској зони, због чега је измијењен режим саобраћаја са постављеном привременом сигнализацијом.

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на правац Лопаре-Прибој-Бањ брдо.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 /општина Добој/, на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија у режиму 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због радова у Хрватској сужен је коловоз на граничном прелазу Стара Градишка-Градишка, тако да се током дана могу очекивати дужа задржавања, а на осталим прелазима нема дужих чекања.

Извор: СРНА