latinica  ћирилица
11/10/2017 |  08:38 ⇒ 08:44 | Аутор: РТРС

Сукоб са Вестбруком, промашаји и Јокићев дабл-дабл (ВИДЕО)

Српски кошаркаш Никола Јокић уписао је дабл-дабл у новој утакмици предсезоне, док Бобан Марјановић није добио прилику да игра.
Никола Јокић  (Фото:NBA) -
Никола Јокић (Фото:NBA)

Јокић је у поразу свог Денвера од Оклахоме резултатом 96:86 на паркету провео 22 минута и за то вријеме постигао 12 поена, уз 11 скокова и 3 асистенције.

Момак из Сомбора јесте био један од најистакнутијих играча у екипи Нагетса, али је, због недовољне ангажованости саиграча, много промашивао – погодио је тек пет шутева из 16 покушаја из игре (0-3 за три), па је његов тим био у минусу 13 поена док је био у игри.

Јокић је на старту утакмице ушао у конфликт са најбољим противничким кошаркем Раселом Вестбруком – српски центар одгурнуо је прошлогодишњег МВП покушавајући да прође кроз блок, овај се изнервирао иако је био у питању трећи напад, снажно ударио Николу и зарадио неспортску личну грешку.

Међутим, то му није сметало да предводи Тандере до тријумфа – постигао је 20 поена (9-13 из игре), уз 7 асистенција, а одлично су га пратиле звезде које су током лета стигле у Оклахому. Пол Џорџ је додао 19 поена, 11 скокова и 3 асистенције, док је Кармелу Ентонију једна ухваћена лопта фалила за дабл-дабл (16 поена и 9 скокова).

У редовима Денвера доминирао је Вил Бартон са 26 поена и 5 скокова, док је једини поред њега и Јокића са двоцифреним учинком био Гери Херис – 11 поена.

Извор: Б92