latinica  ћирилица
11/10/2017 |  11:46 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Чубриловић - Мићић: Подршка развојним пројектима (ВИДЕО)

Санација штете и заштита од поплава, улагања у индустријске зоне и путна инфраструктура биле су теме разговора градоначелника Бијељине Миће Мићића и предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића.
Чубриловић - Мићић - Фото: РТРС
Чубриловић - МићићФото: РТРС

Бијељина је, како је истакнуто, једно од најважнијих мјеста у Српској. Будући да је удаљена свега 20-ак километара од Србије и Хрватске има перспективу. Индустријске зоне су спремне за нове инвеститоре и Град Бијељина у томе има подршку Владе и Републике Срспке, јер ће улагање у реални сектор омогућити бољи живот становника на овим просторима, истакао је Чубриловић и позвао потенцијалне инвеститоре на разговор у Владу и Градску управу гдје ће добити неопходну логистику.

"Разговарали смо највише о мрежи путеве и аутопутева и потпуно подржавамо иницијативе идеје да се Београд повеже са Сарајевом управо преко Бијељине и Брчког. Бијељина би тим путем добила пуно на привредном и сваком другом значају и то би била велика помоћ за грађане и Бијељине и Брчког и Тузле и свих других градова до Сарајева. Наравно и врата БиХ поготово Републике Српске била би отворена опрема Београду и Европи, јер ту је ауто.-пут", навео је Мићић.

" И Република Србија као и Републике Српска и Бијељина је заиантерссована да се овај гард повеже са што бољом саобраћајницом са Републиком Србијом. То је неколико година присутно као идеја. Мислим да је дошло вријеме да се приступи реализацијом. Ја се надам да ће током мандата овог градоначелника то отпочети са радом. Опет ћу се вратити на дио индустрије. Индустријске зоне су простор интересантан за све инвеститоре. Добра комуникаицја и инфраструктура су гарант за добар бизнис на том простору", истакао је Чубриловић.