latinica  ћирилица
11/10/2017 |  14:18 | Аутор: РТРС

Јерковић: Институције Српске брину о свим просторима

Потпредсједник Републике Српске из реда хрватског народа Јосип Јерковић рекао је данас у Осмацима да је отварање амбуланте породичне медицине у Осмацима знак да Влада Републике Српске и канцеларија предсједника Републике Српске једнако брину о свим просторима у Српској.
Јосип Јерковић - Фото: СРНА
Јосип ЈерковићФото: СРНА

"Отварање овог здања доказ је да водимо рачуна о одрживом повратку и управо из тог разлога отварањем ових и сличних објеката неопходно је и потребно како би се одвијао живот достојан човјека на овим просторима", рекао је Јерковић новинарима након отварања амбуланте породичне медицине.

Он је нагласио да су се Бошњаци, који су у току рата отишли из овог мјеста, вратили скоро сви на подручје општине Осмаци, те да би било потребно више оваквих установа које би биле у функцији становништва које овдје живи.

Подсјећајући да је све мање донатора у БиХ, а поготово у Републици Српској, Јерковић је рекао да ресорна министарства Републике Српске настоје изградити сву потребну инфраструктуру која још није доведена у функцију.

"Чињеница је да је оно што је неопходно, као што су електрична енегија, водоводи, објекти, у великом броју завршено, али не може све одједном, па ће и та недостајућа инфраструктура бити завршена", рекао је Јерковић.

Извор: СРНА