latinica  ћирилица
11/10/2017 |  17:22 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Разговор о оснивању савјета арапских инвеститора у БиХ

Власник пројеката "Саниленд" и "Емирејтс" шеик Мохамад бин Садр Ал Касими и менаџмент Агенције за промоцију страних инвестиција БиХ /Фипа/ разговарали су данас о оснивању савјета арапских инвеститора у БиХ, те организовању сајма привреде БиХ у Уједињеним Арапским Емиратима у фебруару наредне године.
Туризам у Босни и Херцеговини - Фото: РТРС
Туризам у Босни и ХерцеговиниФото: РТРС

Касими је истакао као добру пословну идеју инвестирање путем учешћа у дионичком капиталу гдје је могуће објединити приватни и државни капитал, саопштено је из Фипе.

Он је затражио подршку Фипе у охрабривању страних инвеститора да улажу не само у Сарајево, него и у остале дијелове БиХ, попут Тузле, Бихаћа, Мостара, Бањалуке с циљем равномјернијег развоја.

Када је ријеч о туризму, истакнуто је да, осим улагања у изградњу хотела и забавних садржаја, БиХ пружа могућности за улагање у здравствени туризам, оснивање медицинских установа, те изградњу спортских садржаја ради привлачења спортских клубова који би долазили на припреме.

Касими је рекао да би БиХ могла да привуче много више инвестиција и туриста, уколико би више радила на својој промоцији, јер искуства инвеститора говоре да се у свијету врло мало зна о БиХ.

Директор Фипе Гордан Милинић рекао је да је Агенција спремна да уско сарађује са представницима "Саниленда" и "Емирејтса" на реализацији нових инвестиција и оснивању савјета арапских инвеститора у БиХ да би се избјегла могућност евентуалних злоупотреба и лажног представљања.

"Фипа ће пружити потребну подршку и за све остале приједлоге сарадње", наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА