latinica  ћирилица
11/10/2017 |  17:34 | Аутор: РТРС

Златан Ибрахимовић отворено о својој религијској припадности: Католик сам!

Златан Ибрахимовић велики је фудбалер који има много обожаваоца широм свијета, а који желе знати различите ствари о њему, тако су знатижељни око његових религијских увјерења. За становнике БиХ и подручја бивше Југославије је посебно занимљива особа, јер је Златанов отац поријеклом из БиХ, а мајка из Хрватске.
Златан Ибрахимовић (Фото: http://www.goal.com) -
Златан Ибрахимовић (Фото: http://www.goal.com)

Такође, наступа за репрезентацију Шведске, чији је држављанин, и у доигравању за одлазак на Свјетско првенство у Русији 2018. је ова репрезентација потенцијални противник Хрватске.

Овај велики играч-који је играо за многе велике клубове као што су Интер, Ајакс, Барселона, Пари Сен Жермен, док сада игра за велики клуб Манчестер Јунајтед-је одавно одлучио, да је његово религијско опредијељење католичко-хришћанско.

Ибрахимовић је рођен од оца муслимана и мајке католкиње, али сада практикује религију своје мајке. Он је себе у више наврата описао као "великог католика". У интервјуима за шпанске новине је своје религијско увјерење више пута понављао.

Чак има тетоважу преко своје лијеве стране, која гласи на енглеском језику: "Само ми Бог може судити".

То, међутим, није нужно искључиво религијска изјава, јер се такође реферише на његове критичаре, који су му замјерали начин живота.

Политика се врти око Ибрахимовића, више него што се он бави њоме. Често се спомиње у разговорима о имиграцији у Шведској, пошто је Ибрахимовић рођен од оца из БиХ и мајке из Хрватске, те је имао тешко одрастање у имиграцијском насељу. Шведска либерална имиграцијска политика и шведски великодушни програми социјалне бриге узрокују да неки Швеђани одбијају имигрантску популацију као дио шведске нације. Тако да некад и познати фудбалер буде предмет презира одређеног броја људи у својој земљи, али је ти људи су у великој мањини.

Извор: Дневник.ба