latinica  ћирилица
11/10/2017 |  21:26 ⇒ 22:02 | Аутор: РТРС

"Скупштине народа" одговор на засједања Народне скупштине

Лидер НДП-а Драган Чавић рекао је на Палама да скупови под називом "скупштина народа" представљају однос Савеза за промјене према засједањима Народне скупштине Републике Српске и кршењу закона и Устава у Српској, што је неприхватљиво.
Пале: "Скупштина народа" - Фото: СРНА
Пале: "Скупштина народа"Фото: СРНА

Он је нагласио да је основно полазиште у политичком смислу странака већине да, уколико имају већи број руку у Народној скупштини Српске, могу да доносе одлуке које су противзаконите.

"Немамо другог избора него да о безакоњу и непоштивању Устава и закона Републике Српске разговарамо са људима, јер они то не знају, на оваквим мјестима и у директној комуникацији", каже Чавић.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је да грађани треба да чују истину о владајућој већини.

"Желимо да заједно са грађанимо побиједимо страх, јер осјећам да је страх примарна производња коју у овом моменту сије Влада Републике Српске, на челу са вођом режима", сматра Говедарица.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да су овакви скупови најбољи одговор народа у Републици Српској на ово што владајућа већина ради и представљају поруку да "треба мијењати власт".

"Мислим да смо довољно одговорни и озбиљни да заједно са грађанима креирамо најбоље идеје за Републику Српску", истакао је Бореновић.

Након што су посланици странака које чине Савез за промјене у Народној скупштини Републике Српске у уводним обраћањима говорили о темама у којима су изнијели ставове о ситуацији у Српској, вечерас су становници Пала, за разлику од недавног скупа у Бањалуци, имали прилику да постављају питања народним посланицима.

Извор: СРНА